Kan jeg få et virksomhedslån uden kreditvurdering?

virksomhedslån

Kan jeg få et virksomhedslån uden kreditvurdering?

Ønsker du at starte virksomhed? Eller skal du måske til at udvide din eksisterende virksomhed. Eller er virksomheden stødt på lidt hårdere tider hvor omsætningen er faldet midlertidigt. Hvis ja, så skal der meget sandsynligt noget kapital til, og du er måske derfor på udkig efter et virksomhedslån.

De fleste mindre virksomheder og selvstændige kan ofte identificere masser af investeringsmuligheder, som kan øge indtjeningen, ekspandere deres service, vokse til nye kundegrupper eller områder. Dog er det også meget almindeligt at mindre virksomheder, særligt hvis de ikke har en længere kredithistorik, at få afslag i banken.

Mange virksomheder og selvstændige står altså i en situation hvor de ikke har adgang til den nødvendige kapital for at vokse og overleve.

Som mindre virksomhed og selvstændig, ser banken næsten altid også på den personlige økonomi og kreditvurderingen af ejerene bagved. Dette kan være en hindring for at skaffe kapital i banken.

Guide – nedenunder finder du en guide til alternative former for finansiering, samt hvordan du kan forbedre din kreditvurdering i fremtiden. Tag et kig nedenfor, eller spring til den relevante section for dig:

 • Kan du få et lån i banken med trods dårlig kreditvurdering?
 • Hvordan kan du skaffe kapital til din virksomhed trods dårlig kreditvurdering eller RKI?
 • Er der risikoer ved at låne trods dårlig kreditvurdering og RKI?
 • Hvordan kan du forbedre din personlige og virksomheds kreditvurdering til fremtiden?

 

Kan du få et lån i banken på trods af dårlig kreditvurdering?

Nej – højst sandsynligt ikke. Hvis virksomheden har en kredit historik som ikke er god, så vil en bank typisk ikke udlåne penge til virksomheden.

Trenden er herudover, at bankerne bliver mere og mere strikse i forhold til den sikkerhed og kreditvurdering som skal lægge bag ved et lån.

 

Kan du få et lån i banken på trods af personlig RKI?

Nej – højst sandsynligt ikke. Du tænker måske, at virksomheden og dig er 2 forskellige ting hvad angår kredit, og det er også et rimeligt argument. Bare fordi du personligt har dårlig kreditvurdering eller står i RKI på grund af personlige regninger, er det ikke det samme som at virksomheden ikke betaler sine regninger.

Dog kigger banken ikke sådan på det. Med mindre virksomheder og for selvstændige, vurdere de både virksomheden og din kreditvurdering som helhed.

Hvorfor tjekker banker og låneselskaber kreditvurdering for at yde virksomhedslån?

Banker og låneselskaber har opstillet en lang række kreditvurderingskrav til personer og virksomheder, som de har gjort af 2 grunde. Den første er for at minimere risikoen og sikre dem selv mod at tabe penge. Den anden grund er de lovmæssige krav, som konstant vokser.

Det er selvfølgelig mere kompliceret, men ret stringent; hvis du eller din virksomhed har en historik af at misligholde lån, betalinger eller lønninger, så tages det som en indikation af at det er mere sandsynligt at der også er problemer i fremtiden. Dette kan være til trods for at din virksomhed har succes, så kigger banker og låneselskaber mest på historik, og det ender derfor mest sandsynligt i et afslag.

 

Er virksomhedslån / virksomhedskredit og personlig lån det samme?

Nej – de er ikke det samme. Lånegivere kan undersøge både din kreditvurdering og historik for virksomheden, og din personlige. Din personlige kreditvurdering er en bedømmelse af hvor god din personlige økonomi er – hvilket inkludere ting som betaling af regninger til el, huset, afdrag på lån, samt kreditkort. Virksomhedens kreditvurdering ser på hvordan virksomhedens økonomi ser ud – der bliver kigget på ting som størrelsen af den registreret kapital, egenkapitalen, gæld, omsætningen og hvor god du er til at indkræve penge fra kunder samt om du betaler leverandører til tiden.

 

Kigger en lånegiver på min personlige og virksomhedens kreditvurdering?

For at yde virksomhedslån og kredit til mindre virksomheder, så kigger lånegiveren næsten altid også på din personlige økonomi.

 • Selvstændig: Hvis du er selvstændig, så er din personlige og virksomhedens økonomi meget sammenkædet.
 • Mindre virksomhed: Med mindre virksomheder, hvor du er ejer, måske sammen med nogle andre partnere, så vil lånegiveren oftest kigge på alle ejernes personlige økonomi. Så selv om du måske har en god kreditvurdering, hvis dine medejere og partnere ikke har det, vil det ppvirke virksomhedens mulighed for at få et lån eller kassekredit.
 • Start-up: Med start-up virksomheder er det svært at få lånefinansiering. Det skyldes at lånegiveren ikke har særlig meget historik at bedømme virksomheden ud fra. Start-ups er generelt set risikable, og derfor ikke noget lånegivere og banker ønsker at finansiere. Hvis de ønsker at yde finansiering, vil det næsten altid være baseret på at du som ejer samtidig kautionere personligt. Det betyder at hvis virksomheden misligholder lånet, så hæfter du for det personligt.

 

Hvorfor er min personlige kreditvurdering for dårlig til et lån?

Der er mange faktorer som kan påvirke din personlige kreditvurdering. I Danmark har vi som privatepersoner ikke mulighed for at slå vores egen kreditvurdering op et sted, så man kan forholde sig til den. Det er det enkelte låneselskab og bank som selv laver en kreditvurdering af dig, og på den baggrund vælger hvilke produkter og løsninger de kan tilbyde dig.

De mest almindelig ting som påvirker dit kreditvurdering er

 • RKI eller Debitor Registret – dette vil udelukke dig fra at tage almindelige lån.
 • Betaling af regninger til tiden – for eksempel husleje, telefon, forsikringer, el/gas/vand/varme, renter og afdrag på lån etc.
 • Om du har Kreditkort – dette gør at låneselskabet kan får lidt indblik i dit forbrugs og betalings mønster
 • Løn – hvorvidt du har en fast indtægtskilde fra en pålidelig arbejdsgiver. Det er her selvstændige ofte får en lavere kreditvurdering fordi der ikke er ligeså stor sikkerhed for lønnen sammenlignet med hvis man er ansat i en større virksomhed.
 • Medlem af a-kasse – hvis du mister dit job, giver en a-kasse dig udbetalinger som sikrer at du kan blive ved med at betale dine regninger.
 • Eksisterende gæld – hvor meget gæld du allerede har hos låneselskaber og banker, samt typen af lån. Boliglån og billån er mindre risikabelt end for eksempel forbrugslån.
 • Rådighedsbeløb – Efter alle faste regninger er betalt, hvad du så har til rådighed.

Hvorfor er min virksomheds kreditvurdering for dårlig til et lån?

Ligesom din personlige kreditvurdering, så vil en lånegiver og bank kigge på en række faktorer for at lave kreditvurdering af din virksomhed.

Der er ikke en måde at gøre dette på, og hver enkelt låneselskab har deres egen måde at gøre det på – hvilket også gør det svært at gennemskue som ansøger hvorfor man bliver godkendt nogle steder og afvist andre steder.

Udover din personlige økonomi, vil en låneselskab kigge på følgende faktorer for din virksomhed

 • Regnskaber og historik – hvor gammel virksomheden er, og hvordan regnskaberne ser ud. Her er en længere historik bedre samt hvis virksomheden kan vise i regnskaberne at den løbende har skabt overskud.
 • Betaling af regninger – om virksomheden betaler lønninger og regninger til leverandører til tiden
 • Lager – hvad virksomheden har af aktiver / værdier på lager

 

Skal jeg ansøge om et lån hvis jeg tror jeg ikke bliver godkendt?

Hvis du allerede ved at du har en dårlig kreditvurdering, enten personligt eller som virksomhed, så giver det mening at kigge efter alternative former for finansiering.

Hvis en låneselskab kan se at du søger om lån mange steder og bliver afvist, tager de det nogle gange som et dårligt tegn på desperation, hvilket kan påvirke ansøgningen negativt.

 

Hvordan får du lån eller funding til din virksomhed trods dårlig kreditvurdering?

Hvis du er blevet afvist til at få en virksomhedslån fra et traditionelt låneselskab og bank, eller måske på forhånd ved at du ikke vil blive godkendt, så er der stadig muligheder.

Der er nogle alternative muligheder for virksomhedslån som mange mennesker ikke overvejer, men som er gode løsninger og bruges i en række andre lande.

 

 • Funding og lån gennem pantsætning
 • Start-up lån
 • Crowdfunding
 • Lån fra venner og familie
 • Factoring – lån med dine fakturaer
 • Refinansiering af virksomhedens aktiver
 • Opbyg god kredit for din virksomhed

 

Funding og lån gennem pantsætning

En innovativ måde at skaffe penge til dig og din virksomhed kan være gennem pantsætning. Ved pantsætning tages der ikke udgangspunkt i en kreditvurdering, men en genstands-vurdering.

Det betyder at du har mulighed for lån, hvis du eller din virksomhed har nogle aktiver af værdi, som kan undværes i et stykke tid.

Det kunne være en bil, noget nyt værktøj, en par dyre ure, dyre møbler, nyt elektronik eller noget helt andet. Disse genstande kan pantsættes midlertidigt og du får så en udbetaling. Ligesom med lån i banken betaler du en månedlig rente, og du kan supplere med et månedligt afdrag. Når lånet er fuldt tilbagebetalt kan du få tingene udleveret igen.

Mens dine genstande er pantsat, bliver de selvfølgelig professionelt opbevaret i sikret lager, samt forsikret.

Start-up lån

Den danske regering har etableret en række forskellige lån som man har mulighed for at søge som start-up. Vækstfonden kan være et sted at gå til.

Vækstfonden er en uafhængig fond, med selvstændig bestyrelse. Vækstfonden kan yde lån, og har særligt et stort netværk hvor det er muligt at komme i kontakt med business angels som ønsker at investere i start-ups. Som regel struktureres det sådan, at en business angel med tilknytning til vækstfonden og som de har godkendt, investere risikovillig kapital i din virksomhed mod at få en ejerandel, og vækstfonden kommer så med et lån herudover.

Det attraktive ved business angel + vækstfonden modellen er, at du får både risikovillig kapital som du kan bruge til at udvikle din virksomhed med som ikke skal betales tilbage, samtidig med et lån som kan finansiere endnu flere aktiviteter.

 

Crowdfunding

Crowdfunding er et begreb som er blevet mere og mere kendt i Danmark. Det smarte er at i stedet for at en investor skal tage hele risikoen, så kan man rejse penge fra en lang række mindre investorer, der hver skyder en mindre beløb ind og derfor begrænset økonomisk risiko.

Lendino er et eksempel på crowdfunding lån. Lendino er en platform, og som virksomhed sender du en ansøgning ind. Lendino behandler din ansøgning, og din virksomheds case bliver godkendt udbyder bliver dit lån udbudt på deres platform. Private personer kan så vælge at låne dig mindre beløb. Det kan for eksempel ende med at der er 300 personer som hver har lånt dig et mindre beløb, som samles i en pulje hos Lendino, således det bare er dette større lån du skal vedligeholde.

Lån fra venner og familie

Dine nærmeste kan være en god adgang til finansiering. Venner og familie har nogengange bedre kendskab til dig og din virksomhed, og ved at du er i stand til at betale dem tilbage også selv om du har en dårlig kreditvurdering som gør du får afslag i banken.

En god ide med låneaftaler mellem venner og familier, er at sikre at der som minimum er en skriftlig aftale, hvor hovedstol, rente og betalingsbetingelser aftales.

Med venner og familie skal det gerne være sådan at lånet ikke bliver anledning til en dårlig relation. Af samme grund kan mange ikke lide at spørge venner eller familie om penge.

 

Factoring – lån med dine fakturaer

Factoring er en måde, hvor du som virksomhed kan få penge udbetalt for dine fakturaer ligeså snart du sender dem.

Det fungere ved, at et factoring selskab går ind og agerer mellemmand mellem dig og din kunde som du har sendt en faktura. Teknisk set køber factoring selskabet udbetaler din faktura med det samme, og herefter venter de på at din kunde betaler din faktura.

Factoring selskabet kan være en bank, som måske udbetaler en andel af fakturaens værdi. Normalt fungere dette i banken ligesom en kassekredit. Hvis du for eksempel er selvstændig håndværker, hvor du løbende laver arbejde og sender fakturaer, så har du måske altid 100.000 kr. i udestående fakturaer som kunder endnu ikke har betalt. Banken kan på denne baggrund gå ind og give dig en kassekredit på for eksempel 80.000 kr., alt efter hvordan de bedømmer risikoen og værdien af dine fakturaer.

Factoring kan også fungere ved at du direkte sælger dine fakturaer, og så overtager factoring selskabet kravet mod din kunde for betaling. Så hvis du har en faktura til en kunde på 20.000 kr. for udført arbejde, som skal betales indenfor 1 måned, så kan factoring selskabet tilbyde at købe denne faktura med det samme. De køber den dog ikke til 20.000 kr., men måske 18.000 kr. Du slipper for at indkræve penge fra kunden, men til gengæld tager du også en tab på værdien af din faktura.

 

Refinansiering af virksomhedens aktiver

Hvis din virksomhed ejer aktiver, kan disse bruges som sikkerhed for et virksomhedslån.

Det vigtige er at aktivet er blandt de typer af ting som lånegiveren accepterer. Dette kræver oftest at det er en aktiv type som lånegiveren har erfaring med. Med banker er dette oftest bygninger og nye køretøjer.

Hos Pantsat.dk har vi erfaring og kendskab til en lang række mindre aktiv typer. Det kunne være køretøjer som biler og motorcykler, eller nyt værktøj, designermøbler eller nyt elektronik.

 

Opbyg god kredit for din virksomhed

Det er vigtigt at tage de rigtige skrift med din virksomhed – hvis du optager lån og ikke kan betale til tiden, eller ting ikke går som planlagt, så skader det virksomhedens kreditvurdering betydeligt. Dette kan få slemme konsekvenser for dine fremtidige muligheder for finansering – og det er jo meget almindeligt at du vil få brug for finansiering flere gange i fremtiden også.

Hos Pantsat.dk kan du ikke skade din nuværende eller fremtidige kreditvurdering. Det skyldes at du ikke stifter gæld hos os. Det værste der kan ske, hvis du misligeholder aftalen eller ikke kan købe dine genstande igen, er at vi sælger dem. Du gældsætter ikke dig selv, du skal ikke personligt kautionere for lånet, og det skader aldrig dine fremtidige muligheder for finansiering – hverken hos andre låneselskaber og heller ikke hos os.

Skal vi kigge på dine muligheder. Så ring og få en snak med os på +45 71 74 30 45

 

  3

  Kviklån vs. Pantelån

  Kviklån vs. Pantelån Der findes i dag en lang række løsninger for at låne penge, og det kan typisk være svært at få øje på forskellene mellem lånemulighederne. I denne ar…
  maria-ziegler-jJnZg7vBfMs-unsplash

  Indskudslån - Sådan låner du penge til indskud og depositum til din nye lejlighed

  Indskudslån – Sådan låner du penge til indskud og depositum til din nye lejlighed Når tiden kommer til at man skal leje en lejlighed, kræver det ofte man skal indbetale e…
  edgar-soto-gb0BZGae1Nk-unsplash

  Guide: Diamanter

  Diamantens 4 C’er – Kendetegn på en diamant Diamanter er blevet en eksklusiv og mere almindelig del af vores smykker i Danmark. Hver diamant er unik, men der er dog udvik…
  diamant1

  Sælg eller pantsæt diamanter

  Sælg og Pantsæt diamanter Diamanter er lavet af kulstof som er opstået ved stort tryk. Diamanter er den hårdeste mineral vi kender, og har 10 i hårdhed på Mohs hårdhedssk…
  pexels-michael-steinberg-321464

  Guldpriser i Danmark: Hvad er mit guld værd

  Guldpriser i Danmark: Hvad er mit guld værd Hvis du har noget skrot guld liggende, det kunne være nogle gamle arvestykker, ødelagte smykker eller andet, kan det nemt sælg…
  safe-913452_1280

  Forskellen imellem lån med sikkerhed og lån uden

  Forskellen imellem lån med sikkerhed og lån uden Har du fået nogle uforudsete udgifter, så som en bil der skal repareres, en tandlæge regning eller generelt noget der kos…
  neonbrand-8fDhgAN5zG0-unsplash

  Kviklån trods rki

  Kviklån Trods RKI Når man søger på Google efter Kviklån trods rki. Kommer der mange søgeresultater frem, som påstår at man kan få et kviklån selv man er registreret i RKI…
  pexels-michael-steinberg-321452

  Historien om Guld

  Historien om Guld Guld har været del af næsten alle kulturer og samfund i hele verden gennem meget lang tid. Vi kan sikkert alle huske tegneserier fra barndommen med Joak…
  mikkel-bech-yjAFnkLtKY0-unsplash

  Lån mod sikkerhed i genstande - Sådan fungerer et pantelån

  Lån mod sikkerhed i genstande – Sådan fungerer et pantelån Nysgerrig efter pantelån, men er ikke klar over hvordan det fungerer? Du er ikke den eneste. I årtier pantsætni…
  pexels-karolina-grabowska-5650025

  Pantelåns rente - Sådan fungerer det

  Pantelåns rente – Sådan fungerer det Forstå hvordan renterne på pantelån fungerer, og de forskellige måder, du er i stand til at betale tilbage på. Læs videre for at få s…
  pexels-michael-steinberg-691797

  GUIDE: GULD TYPER & VURDERING AF GULD

  En guide til guld typer og vurderingsproces Hvis du ønsker at købe eller sælge dit guld, så har du måske allerede opdaget at guld kommer i mange former – forskellige renh…
  the-ceo-kid-SWTt-fTelyc-unsplash

  Pantelån: Hvad er fordelene?

  Pantelån: Hvad er fordelene?   Pantelån har ikke altid fandtes i Danmark, og generelt været fraværende fra gadebilledet de seneste 30-40 år. Pantsat.dk har dog ønsket at…
  Billede1

  Guldprisen stiger, hvordan kan du drage fordel af det?

  Guldprisen stiger, hvordan kan du drage fordel af det?   Hvorfor har guld værdi? Gold har historisk set altid været et værdifuldt materiale, og har gennem lang tid blevet…
  Traditional_pawnbroker_sign_-_geograph.org.uk_-_516701

  6 myter om pantelån, der simpelthen ikke er rigtige

  6 myter om pantelån, der simpelthen ikke er rigtige   Takket være Hollywoods skildring af pantelånere har mange mennesker forskellige fordomme for, hvordan et pantelån fu…
  Små virksomhedslån

  Små virksomhedslån

  Små virksomhedslån Når det kommer til at skaffe likviditet til din virksomhed, kan det betale sig at se ud over traditionelle finansieringsmuligheder som banklån og kasse…
  B&S LVbag + Natostrap 02

  De mest populære genstande der bliver pantsat

  De mest populære genstande der bliver pantsat Vi har lavet en liste over nogle af de populære genstande der bliver pantsat hos PANTSAT.DK. Selvfølgelig er dette bare de m…
  tony-hand-P3uJUQ62uXE-unsplash

  Sådan får du et pantelån i 5 nemme trin

  Den ældste metode i verden at låne penge er gennem en pantelåner, måden man har lånt penge på i pantsætning er grundlæggende den samme som den var i gamle dage. Dog har i…
  fraud-4227099_1920

  Kviklån – Høje renter og skumle forretnings taktikker

  Står du og mangler penge her og nu, eller er regningerne steget dig over hovedet. Så kan kviklån virke som en god løsning. Markedet for online kviklån er de seneste år st…
  jonathan-francisca-PBuBtVWV9Mg-unsplash

  Lån mod sikkerhed

  En udbyder af lån tager altid stilling til hvilken sikkerhed der er for pengene. Altid! Der er forskellige måder låneudbyderen kan tage stilling til og bedømme sikkerhed.…
  Dyre Facebook lån

  Dyre facebook lån med 50-100% rente – der er et bedre alternativ

  Står du og mangler penge her og nu. Det kan være penge til mad, medicin, husleje, mobilregning, benzin til bilen eller andre uforudsete udgifter. Hvis du står i RKI og ha…
  aron-visuals-BXOXnQ26B7o-unsplash

  Korttidslån og Korttids finansiering

  Langt de fleste får brug for lån på et tidspunkt i deres liv. Det kan være til bolig, bil, ferie, fest, en ny cykel eller en uventet regning… eller noget helt andet. Lån…
  Hvordan ønsker du at indlevere dit guld? Vælg en af mulighederne her under