Nu kan du pantsætte dine værdigenstande

Få et uforpligtende tilbud på din værdigenstand af Danmarks førende pantelåner

Pantsæt dine ting – Billigt og fair alternativ til lån og kassekredit

En pantelåner er et alternativ til lån og kassekredit – og fordi vi får sikkerhed i en genstand, så er det muligt for os at;

  • Udbetaling med det samme (lige så snart vi modtager din værdigenstand)
  • Fleksible – du kan låne i den tid det passer dig, 10 dage, 2 måneder, 5 måneder… det er op til dig
  • Lave omkostninger – vi er billige i forhold til lån og kassekredit, lån f.eks. 10.000 kr. for kun 25 kroner om dagen

For at få en udbetaling, kræver det at du indleverer din genstand. Du kan også sende det med posten, både PostNord og GLS udbyder værdiforsendelse.

Overvejer du at pantsætte dine ting

Pantsætning og pantelån er ligesom et lån. Pant er blot et udtryk for sikkerhed. På den måde fungerer en pantelåner præcis ligesom en bank. Når en bank giver et banklån, tager de sikkerhed i noget – f.eks. et hus, eller måske et lager hvis der er tale om en virksomhed. En pantelåner gør det samme som en bank, men der er oftest tale om mindre beløb end med banklån, og derfor tages der også sikkerhed i mindre værdigenstande – som f.eks. en motorcykel, en bil, elektronik, en designer taske eller designer møbler (eller noget helt andet).

For at få udbetaling, skal du have en genstand af værdi. Når du pantsætter din værdigenstand, så få du udbetalt noget af værdien. Værdien af din genstand vurderes ud fra gensalgsprisen. Det er ikke fordi den skal sælges videre, men da genstanden bruges som sikkerhed, er det i tilfælde af, at du ikke køber den tilbage, og genstanden videresælges.

Hvor meget skal du pantsætte for, og hvor længe?

Du kan normalt få op til 60% af værdien udbetalt, i visse tilfælde mere, f.eks. for særlige designer møbler som holder deres værdi godt. Du kan også vælge at få udbetalt mindre – det betyder at dine omkostninger er mindre og du kan låne i længere tid

Følgende kan bruges som vejledende udbetalings procent of tid:

Lån 50%

Op til 10-12 måneder

Når din aftale udløber, så køber du din værdigenstand tilbage. Du kan også sagtens købe tilbage før tid, hvis du gør det, er det også billigere.

Indlever eller send dine ting

Vi udbetaler pengene ligeså snart vi har genstanden. Du kan bruge følgende muligheder:

  • Ansøge online og få et vejledende tilbud på udbetaling.
  • Komme direkte ind i butikken – så vurderer vi den på stedet, og udbetaler
  • Sende den til os med posten – når vi modtager den udbetaler vi pengene. Her er det bedst hvis du først ansøger, således du ved hvad du kan forvente i udbetaling for din genstand.

Pantsætningen starter når vi har modtaget dine ting og givet dig udbetalingen. I kontrakten aftaler vi også en senest tilbagekøbs dato. Hos PANTSAT.DK påløber vores omkostninger dagligt, du kan altså roligt tilbagekøbe en hvilken som helst dag før senest tilbagekøbedato, og betaler kun for det antal dage du har brugt lånet.

Pantlånere i Danmark

Der er kun nogle få virksomheder i Danmark som er godkendt af erhvervsstyrelsen til at drive pantelåner virksomhed. I mange andre lande er det et meget mere almindeligt erhverv, f.eks. i USA hvor der er mange Pawn shops.

Med stigningen er kviklån og kassekreditter, ønsker PANTSAT.DK at tilbyde et billigt og fair alternativ.

Pantsætning for virksomheder

Virksomheder har ligesom privatpersoner mulighed for at benytte sig af pantsætning. Hos PANTSAT.DK er det også billigere for virksomheder fordi moms kan trækkes fra. Moms kan trækkes fra grundet at vi benytter os af en options struktur for vores handel. Hvis du som virksomhed ønsker mere information, så kontakt os.

Ting som kan pantsættes, kan f.eks. være et vinlager, kunst og malerier, kontormøbler, computere eller noget helt andet.

Salg med Tilbagekøbsret – Alternativ til gammelt pantelån

Et pantelån er et gammelt koncept, man kan måske kalde Salg med Tilbagekøbsret den moderne udgave. Forskellen er mest juridisk, men fungerer i praksis på præcis samme måde.

Du indleverer dine ting mod en udbetaling, og køber tilbage senere.

PantelånSalg med Tilbagekøbsret
EjerDu ejer genstanden, men hvis du ikke vedligeholder aftalen har pantelåneren ret til at tvangssælge genstandenVi ejer genstanden, men du har tilbagekøbsret
ForsikringDin egen forsikring skal dækkeVores forsikring dækker, op til vurderingsprisen

Som det fremgår, lægger forskellen i hvem der er ejer og hvilke rettigheder hver part har. Under Salg med Tilbagekøbsret har vi ejerskabet, men vi har ikke rettighed til at sælge genstanden videre – du har juridisk ret til at tilbagekøbe genstanden inden senest tilbagekøbsdato.

Eksempler på Salg med Tilbagekøbsret:

Eksempel 1

Apple MacBook Pro 15´´

Eksempel 2

Omega Seamaster 300 – 1957 Trilogy Limited ed.

Eksempel 3

Harley-Davidson, FLHXS Street Glide Special 2012

Vurdering10.000 kr.30.000 kr.>250.000 kr.
Udbetaling5.000 kr.18.000 kr.50.000 kr.
Periode2 måneder4 måneder6 måneder
Tilbagekøbepris5.750 kr.23.400 kr.72.500 kr.
Låne omkostninger750 kr.5.400 kr.22.500 kr.
Omkostninger pr. dag12,50 kr. / dag 45 kr. / dag125 kr. / dag

Som det fremgår af ovenstående eksempler, er vores model er enormt fleksibel – du betaler kun per dag, og kan tilbagekøbe når som helst.

Pantelånere kræver ikke kreditvurdering

Som pantelåner laver vi ikke kreditvurdering af dig som person. Det er der ikke behov for. Vi laver nærmere en kreditvurdering af din genstand.

Som låneudbyder, bruges en kreditvurdering til at vurderer hvor risikabelt det er at låne penge til ansøgeren. En god kreditvurdering indikere at der er god sandsynlighed for at låneren betaler tilbage, hvorimod en dårlig kreditvurdering betyder højere risiko. Derfor har din kreditvurdering hos en bank også betydning for hvor dyrt det er at låne penge.

Hos os får vi sikkerhed i en genstand, hvorfor vi altid har samme lave omkostningsniveau – for alle. Vi springer altså ikke udenom kreditvurderingen, vi bruger bare en anden metode til at vurdere risiko.

Hvad er en værdigenstand?

Det kan være en hvilken som helst genstand som har værdi. Dog skal det være baseret på markedsværdi – så altså den værdi som genstanden ville have for andre.

Generelle retningslinjer for at en genstand kan bruges til pantsætning:

  • Genstanden er værdifuld – som udgangspunkt minimum over 1.000 kr.
  • Værdien kan fastslås med rimelig sikkerhed – Det er bedre hvis der findes lignende genstande, da dette betyder værdien er nemmere at fastslå. Nogle genstande er unikke, f.eks. originale malerier, antikke møbler eller arvestykker, hvilket gør at værdien er meget svær at fastsætte. I disse særtilfælde er det bedre at bruge auktionshuse til at få dem solgt da pantsætningsværdien tit er meget lav.
  • Genstanden er omsættelig – det betyder at genstanden har en gensalgsværdi. Formålet med at pantsætte er ikke at værdigenstanden skal videresælges, men da det bruges som sikkerhed er det gensalgsprisen der bruges som vurdering. Dette betyder også at arvestykker normalt har en lavere vurdering end den værdi som den repræsenterer for ejeren.

En god tommelfingerregel er at kigge på nettet om der er lignende genstande til salg, f.eks. på DBA. Her kan man se gensalgsværdien af brugte varer – og er et godt udgangspunkt for din egen genstand.