Kviklån – Høje renter og skumle forretnings taktikker

Kviklån – Høje renter og skumle forretnings taktikker

Står du og mangler penge her og nu, eller er regningerne steget dig over hovedet. Så kan kviklån virke som en god løsning. Markedet for online kviklån er de seneste år steget enormt meget, og flere og flere danskere tager online lån. Det er i særdeleshed den hurtige udbetaling som gør at flere bruger dem, men det kan blive en dyr affære.

Blandt udbydere af kviklån er renterne alt mellem 140% til 800% når det måles på årlig basis (også kaldt ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent).

Lånene bruges ofte til at løse akutte penge problemer, eller til impulskøb. Det gør at der tænkes mindre over omkostningerne, men blot er fokus på at få penge med det sammen.

I 2015, blev der faktisk indført lovgivning omkring, at alle kviklån skulle have en 48 timers betænkningstid. I praksis måtte en ansøger ikke få udbetalt pengene med det samme, men først efter 48 timer. Denne lov, omgik kviklåns udbyderne dog ved at omdøbe deres lån til kassekredit i stedet for. Som politikerne har bemærket, er dette ikke hensigten med loven, og tydeligt et forsøg på at omgå loven.

PANTSAT.DK blev startet som et fair og billigt alternativ til online kviklån og kassekreditter. Sammenlignet med Danmarks største udbyder af kviklån er PANTSAT.DK 8 gange billigere (målt i omkostninger i forhold til udbetaling)

Læs også: