Få en gratis vurdering af dine genstande.

Har du en genstand der hjemme som du gerne vil kende værdien af?

Vurdering af genstand
1 Genstand
2 Kundeoplysninger
 • Om kvittering medfølger, alder, stand, farve, ridser, mv.
 • Slip fil her eller
  Tilladte filtyper: jpg, png, pdf, jpeg.
  Slip fil her eller

Vurdering af genstand til pantsætning eller salg

Hvis du har nogle værdifulde genstande, kan det være meget nyttigt at veksle dem til nogle kontanter nu og her, enten gennem pantsætning eller salg. Hvordan du drager fordel af dette er op til dig – begge muligheder har deres fordele og ulemper, og det bedste valg kommer ofte ned på dine personlige følelser omkring det, du sælger, værdien af varen og den hastighed, du har brug for pengene.

Nedenfor finder du en fuld oversigt over både pantsætning og salg; så du kan tage en informeret og gunstig beslutning om, hvordan du bedst finder værdien i dine ejendele, uanset om du vil beholde dem eller ej.

Hvad er forskellen mellem salg og pantsætning?

Når du pantsætter en genstand, stiller du egentlige bare genstanden som sikkerhed for et kortvarigt lån. Vi tilbyder dig et vist beløb (baseret på værdien af varen) i henhold til aftalen om, at du betaler pengene tilbage inden for en bestemt tidsramme. Vi opbevare din genstand på et sikkert sted i lånets varighed. Når du har betalt tilbage alle skyldige beløb (plus renter) inden for den aftalte tidsramme, får du din genstand tilbage. Hvis du ikke betaler tilbage lånet, kan vi sælge varen for at inddrive eventuelle tab.

Når du sælger en værdifuld vare, mister du dog dit ejerskab af den vare, så snart penge skifter hænder. Der er mange forskellige måder at sælge mange forskellige værdifulde varer på, og nogle metoder kan give dig flere penge end andre til at sælge den samme ting.

Hvilken metode der er bedst for dig er muligvis ikke så åbenlyst, som den først vises. Før du tager din beslutning, skal du tjekke fordele og ulemper nedenfor.

graphic1

Pantsæt eller sælg?

pawn

Pantsæt

Fordele
 • DU FÅR PENGENE SAMME DAG - Når man pantsætter en genstand så modtager man pengene med en straksoverførsel eller kontant.
 • DET ER LET AT FÅ ET LÅN - Fordi et pantelån udelukkende er baseret på den værdi, din genstand har, og ikke på dine indtægter, udgifter eller kredithistorie, kan alle få et lån hos PANTSAT.DK. Også selvom man står i RKI.
 • DISKRETION - Når man tager til PANTSAT.DK foregår det med fuld diskretion. De tilbyder at hente genstande hos kunder med særligt værdifulde genstande, eller lukke butikken ned, hvis man ønsker det. De opbevarer selvfølgelig også alle dine oplysninger sikkert og fortroligt.
Ulemper
 • DU KAN MISTE DIN GENSTAND - Hvis du ikke forlænger kontrakten eller betaler pengene tilbage med renter, mister man sin værdigenstand.
 • PANTELÅNEREN BEHOLDER GENSTANDEN I LÅNE PERIODEN - Fordi lånet er sikret i din værdigenstand, beholder pantelåneren genstanden, indtil lånet er fuldt tilbagebetalt. Undtagelsen er biler, som man kan beholde gennem en leasing-aftale.
sell

Sælg

Fordele
 • DU KAN FÅ FLERE PENGE - Hvis du sælger på det rigtige sted til det rigtige tidspunkt. Du kan potentielt få flere penge ved at sælge en vare end ved at pantsætte den, men kun hvis du er i stand til at finde den rigtige køber.
 • DU BEHØVER IKKE KØBE BETALE PENGENE TILBAGE - Når din vare er solgt, og du har pengene, behøver du ikke betale den tilbage over en bestemt periode, som du ville have med et pantelån.
Ulemper
 • DET KAN TAGE LANG TID AT SÆLGE TIL DEN RIGTIGE PRIS - Det er praktisk at sælge via websteder som Facebook Marketplace, Lauritz, Bruun & Rasmussen og DBA, men nogle varer kan tage lidt tid at sælge, og du får muligvis ikke den pris, du håbede på. Du bliver muligvis nødt til at beskæftige dig med en række personer som stiller spørgsmål til din genstand, og du vil sandsynligvis bruge en masse tid på at sælge genstanden.
 • AFSLAG - Når man sælger privat skal man ofte give et afslag i prisen. Gennemsnitligt ligger afslag op i mod 20-30% af de priser man ser på f.eks. DBA

Ofte stillede spørgsmål

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål nedenfor, er du altid meget velkommen
til at kontakte os via vores chat-funktion eller på telefon.

Køber I også genstande uden tilbagekøbsret?
Hvad er et salg med tilbagekøbsret?
Hvor lang er løbetiden?
Hvilke genstande kan man bruge til salg med tilbagekøbsret
Hvor meget kan jeg få udbetalt?
Hvor hurtigt kan jeg få udbetalt pengene?
Kan jeg få kontant udbetaling istedet for straksoverførsel?
Hvad koster det?
Må I sælge eller bruge min genstand, når den er pantsat?
Hvad hvis jeg ikke kan købe min genstand tilbage på aftalt tidspunkt?
Hvad hvis jeg er registreret i RKI?
Hvad er PANTSAT.DKs bankoplysninger?
Hvor sælger i genstandene, hvis de ikke bliver købt tilbage?
Hvordan ønsker du at indlevere dit guld? Vælg en af mulighederne her under