da en

Guide: Sådan sælger du dit ur

Det skal du vide, når du sælger dit ur

Når du sælger dit ur, er der mange ting som skal overvejes, Overordnet set handler det dog om at finde den rigtige køber og den rigtige pris for at få gennemført et succesfuldt salg.

(A) Rigtig pris

(B) Rigtig køber

Salg

Denne guide hjælper dig med værktøjerne til at finde den (A) rigtige pris og (B) rigtige køber.

 

Står du og mangler penge – sælg dit ur og køb det tilbage senere:

At sælge dit ur, er oplagt hvis du står og mangler penge. Ure kan have høj værdi, og samtidig noget man kan godt kan undvære i kortere tid.

 

I stedet for at tage et almindeligt lån, så kan du udnytte værdien som du har i dit ur. Det er en smart måde at få et lån; du sælger i praksis dit ur, og køber det så tilbage senere til en lidt højere pris.

 

Du kan f.eks. benytte PANTSAT.DK som tilbyder salg med tilbagekøbsret. De vurderer dit ur og laver et tilbud på udbetaling til dig. Så hvis du f.eks. får udbetalt 10.000 kr., kan du købe det tilbage efter 1 måned for 10.750 kr.

 

(A) Rigtig pris: Find den rigtige salgspris for dit ur:

Ganske kort: En realistisk salgspris er afgørende for at kunne sælge dit ur.

 

 • En for høj pris betyder at potentielle købere ikke er interesseret da de har andre bedre muligheder.

 

 • En lav pris betyder hurtigere salg, men er måske også unødvendigt. En alt for lav pris kan betyde at folk får mistanke om at der er noget galt – altså at prisen på uret er ”for godt til at være sandt”.

 

Den rigtige salgspris er markeds bestemt – dvs. det kommer an på udbud og efterspørgsel. Et godt sted at starte er Chrono24.dk

 

 • Start på Chrono24.dk: Søg på Mærke + Model + Referencenummer. På denne måde finder du hvad lignende ure står til.

 

 • Urets stand: Ser dit ur nyt ud, eller har det betydelige ridser. Hvis dit ur har betydelige brugt spor, skal du normalt fratrække det som det ville koste at servicere samt reparere uret. Kontakt en lokal forhandler af dit ur for at høre hvad det ville koste.

 

 • Urets service historik: Mange ure på Chrono24 sælges af forhandlere, og har derfor ny serviceret uret. Du skal forvente at prisen er lidt lavere når du sælger det som private person.

 

 • Originale papirer og boks: Det påvirker prisen negativt hvis dit ur ikke kommer med originale papirer og boks, da det er del af køberens oplevelse når de køber dit ur. Hvis du ikke har originale papirer og boks, er en tommelfingerregel at mellem 10-20% af prisen skal fratrækkes.

 

(B) Rigtig Køber – Sælg dit ur til en forhandler:

 

Hurtigt salg:

At sælge til en forhandler kan være en nem og hurtig løsning. Fordelen er at du kan sælge det hurtigt.

Du får en lav pris:

Salget er hurtigt, men en forhandler skal også tjene penge på at videresælge dit ur, hvilket i nogle tilfælde kan tage lang tid. Prisen du får hos en forhandler, er derfor altid betragteligt under priserne du vil kunne finde på nettet for dit ur.

 

Proces:

Langt de fleste kommercielle forhandlere vil kræve, at de ser uret før de er villige til at give en fast pris. Når de ser det, bedømmer de urets stand, samt verificere urets ægthed. Først når dette er gjort giver de et endeligt tilbud og udbetaler pengene.

 

(B) Rigtig Køber – Sælg dit ur til private køber:

Når du sælger videre til en anden private person, er der et par ting som er vigtigt at være opmærksom på:

 • Send ikke uret til køberen før du har sikkerhed i pengene. Det er almindeligt at bruge deponerings service (escrow). Det betyder i praksis at køberen sætter pengene ind på en deponeringskonto (escrow konto). Du vil kunne se at pengene er gået ind på kontoen, og kan derefter sende uret. Når køberen har modtaget uret, bliver pengene overført til dig.

 

 • Tjek at der ikke er noget skummelt ved køberen. Hvis der er tegn på at køberen ikke er oprigtig, så lad vær med at tage risikoen.

 

Det er også en mulighed at mødes fysisk og foretage handlen, men dette er meget ofte ikke muligt da sælger og køber ofte bor langt fra hinanden.

(B) Rigtig Køber – Hvor kan du sælge dit ur?

Der er rigtig mange steder du kan sælge dit ur.

Handelsplatforme:

Chrono24.dk

Chrono24 er verdens største markedsplads for luksus ure, med over 10 millioner besøgende hver måned, og 350.000 ur fans fra mere end 90 lande som leder efter deres nye ur på platformen.

Egner sig godt til luksus ure.

DBA

DBA er Danmarks største markedsplads for brugte genstande. Hvis du leder efter en dansk køber til dit ur, er dette et godt sted. Dog er DBA ikke særlig egnet til specielle eller meget dyre ure.

FACEBOOK

Der findes flere Facebook grupper egnet til salg af ure, grupper som er oprettet med formålet at dele information om ure samt at formidle køb og salg. Det er særligt kendere i disse grupper.

Købere som er klar til at købe dit ur i dag:

Hvis du ikke selv ønsker at gå ud og sælge dit ur, men vil have noget andre til at stå for det, findes der også mange muligheder:

Midlertidigt Salg

Du sælger og køber tilbage senere

• PANTSAT.DK

Endeligt Salg

Videresalgs forhandlere som køber dit ur med henblik på at videresælge det.

• Dreamwatch.dk
• mmwatches.dk
• finetime.dk
• vintagewatches.dk
• brugte-ure.dk
• chronoexpert.dk
• timetowatch.dk
• Lauritz.com

(B) Rigtig Køber – Sælg dit ur til udlandet:

Brugt markedet for dyre ure er internationalt. Der er selvfølgelig variation på stil og smag mellem lande, men mange ure forhandles internationalt, og der er derfor potentielle købere at finde udover landets grænser.

 

 • Billige Ure = sælg lokalt i Danmark

Det giver generelt ikke mening at sælge billigere ure internationalt. Både for dig og køberen, skal uret have en vis værdi for at det kan svare sig at sælge det internationalt – det tager ekstra tid og administration at sælge internationalt. For ure med en værdi under 7-8.000 kr. giver det mest sandsynligt bedst mening at sælge i Danmark.

 

 • Dyre Ure = Sælg lokalt og Internationalt:

Hvis uret er fra et anerkendt urværk mærke, som Rolex, Omega, Breitling (samt mange andre mærker) så kan det være fordelagtigt at sælge uret på platforme hvor der er købere fra mange lande. Hvis du sælger dit ur indenfor EU, er køberen ikke pålagt told. Hvis uret sælges udenfor EU, f.eks. til USA, lægges der er toldgebyr og importmoms oveni prisen. Du skal derfor forvente at det mest er købere indenfor EU som er relevante for dit ur. For ure med en værdi over 8.0000 kr. kan det godt give mening at sælge på platforme hvor internationale købere har adgang.

 

 • Specielle Ure = Sælg Internationalt

Nogle ure er specielle og der er derfor få potentielle købere. Hvis du kun prøver at sælge det i Danmark, vil du ikke kunne få en god pris da der er alt for få købere. At sælge uret internationalt giver mulighed for en større køber kreds.

Urets model og referencenummer:

Referencenummeret betegner dit urs model / modelvariant. Det skal du bruge når du sælger dit ur. Hvis der er tale om et dyrt ur, har det altid referencenummer. Nummeret kan være sammensat af bogstaver og tal.

 

Referencenummeret kan findes både på dit ur, og også på urets papirer og kvittering.

 

På uret, kan du normalt finde referencenummeret på

 • På bagsiden af uret
 • Ved remmens fastgørelse
 • Under remmens fastgørelse til ur kassen (f.eks. for Rolex)
 • På urskiven (sjældent)

Sådan får du flest penge ud af dit salg af ur

Der kan være mange grunde til at sælge dit ur

 

 • Står du og mangler penge
 • Bruger du ikke uret mere
 • Har du lyst til at skifte til et andet ur

 

I alle tilfælde, vil du nok gerne have mest værdi ud af dit ur. Følgende ting skal der tages højde for:

 

Originale papirer og boks

Hvis du har originale papirer og boks (sammen med uret, også kaldt et fuldt sæt) kan du som regel kræve mere end gennemsnitsprisen. Når du har papirer og boks, øger det først og fremmest troværdigheden af urets ægthed, men er også del af den oplevelse køber får.

Tilstand:

Står dit ur som nyt, kan du få mere end gennemsnitsprisen for det.

 

Har uret derimod betydelige ridser, særligt trækker det ned i værdien hvis det er i glasset, så skal der fratrækkes noget i prisen. For at sælge, er en tommelfingerregel af prisen skal sænkes med det, det ville koste at udskifte delen. Så hvis glasset f.eks. er meget ridset, så skal det fratrækkes i salgsprisen det som det ville koste at skifte glasset.

 

Auktionshuse og Guldsmede giver dig en lav pris:

Prisen, som du får fra guldsmede, er for det meste meget lav, da de ved købet er nødt til at tage hensyn til deres fortjeneste.

Auktionshuse er gode at bruge til meget specielle ure, men her er prisen som regel også ret lav da hammerslags salær er ret højt.

 

Når du sælger dit ur, skal du forvente at give rabat

Når du sætter dit ur til salg, så sæt en realistisk pris, men forvent ikke at folk blot byder den pris du har sat uret til. Du sælger uret brugt, og der er derfor ikke tale om listepris.

 

Folk er vant til at byde på brugte genstande, og forventer en rabat på et køb. Det er helt almindeligt, at dine potentielle købere vil forvente en rabat på 20-25% af din satte pris.

Sådan sælger du dit ur hurtigt

 

Den rigtige salgspris er afgørende:

Sæt en realistisk pris. Hvis du gerne vil have at det skal gå hurtigt, så sæt dit ur under gennemsnitsprisen.

 

Svar hurtigt på henvendelser:

Service hjælper altid, så når folk henvender sig, svar hurtigt og fyldestgørende. Tit vil folk have opfølgende spørgsmål til standen, servicehistorik og bede om billeder fra andre vinkler.

 

DBA er ikke godt til dyre og specielle ure

DBA kan være godt til ur mærker som er meget kendte; f.eks. Omega eller Rolex. Men med andre dyre mærker er der ikke det store marked for det i Danmark, og du kan både få en bedre pris, samt få flere bud hvis du sætter det til salg internationalt.

 

Sælg dit ur midlertidigt og køb det tilbage senere

Hvis du egentlig helst vil beholde uret, kan du sælge det midlertidigt. Det kan du gøre til PANTSAT.DK, som i de fleste tilfælde kan vurdere og udbetale pengene til dig samme dag, nogen gang kan der dog gå 1-2 dage.

Typiske spørgsmål fra købere af ure

 

Hvad er toldgebyrer og importmoms?

Når man importerer varer fra et land til et andet, kan der være toldgebyrer og importmoms, der skal betales. Det er penge som toldmyndighederne opkræver når varen ankommer til destinationslandet. Hvis uret sælges indenfor EU, er der ingen told eller importmoms på, men hvis køber er udenfor EU, f.eks. USA, vil der i de fleste tilfælde være det.

 

Hvilken garanti er der for urets ægthed?

Når køberen køber et ur af dig som private person, er der sådan ikke nogen direkte garanti for urets ægthed. Det er dog flere ting som kan gøres for at så urets ægthed fast:

 • Originale papirer og boks til uret
 • Få urmager til at verificere uret. Køber kan inden de køber uret tage det til en urmager som kan gennemgå uret og give sikkerhed for at uret er ægte.

 

Hvad betyder det at uret er ny serviceret?

Det er rigtig godt hvis uret er ny serviceret. Som regel skal luksus mekaniske ure serviceres en gang hver 4-5 år, og koster normalt 3.000 – 7.000 kr. for en fuld service. Uden service kan uret begynde at gå lidt langsommere, skruer kan løsne sig en smule og så videre. En ny serviceret ur, betyder at man som køber ikke behøver investere i at få det serviceret i nogle år.

 

Skal jeg købe nyt eller brugt?

Fordelen ved nyt er garantien samt oplevelsen ved købet. Den store fordel ved at købe brugt er at man kan få mere for sine penge. Brugte ure har en pris på mellem 10-70% af det samme ur nyt, så der er penge at spare.